top of page
Job 313 - puzzelcollage.jpg

Welkom op mijn gloednieuwe site!

Jacobus Johannes (doopnamen)
Job (roepnaam)

Joob 

Kobus

Joppemans
Jobie
Onjobdepop
Jobje 
Jobbebob 
Job Lee Lewis
Popiejopie 
Joobje
Yöp 
Momfert de Mol
Jobmeister
Joppus

 Slavink (graag vergeten)
Blinde Vink (graag vergeten)
Drop Stink (graag vergeten)

Hierboven vind je alle namen en bijnamen die mij sinds mijn geboortejaar 1979 gegeven zijn en die ik mij nog kan herinneren. De beste bijnaam om mij mee aan te spreken is natuurlijk gewoon mijn roepnaam. Onjobdepop is een verbastering van Oom Job-de-Pop, ontstaan toen de kinderen van mijn zus nog klein waren en net leerden praten. De drie verwijzingen naar heerlijke Hollandse gehakt-spekrolletjes en  een zout zwart snoepje stammen uit mijn schooltijd en waren bedoeld als onschuldige, grappige beschimping; zoals daar ook vermeld staat, graag vergeten.

Mijn naam is Job Vink (Rotterdam, 1 februari 1979); ik ben een bijna altijd vrolijke levensgenieter, dagbesteder (op een dagbesteding voor personen met autisme), zanger, pianist, componist, hobbykok, fervent ov-reiziger (binnen Nederland), fitnesser, occasioneel wandelaar, functioneel fietser en persoon met klassiek autisme. 

Middels deze website gun ik je een kijkje in wat ik allemaal doe en welke projecten en concerten er op de rol staan. Mocht je met me in contact willen treden, kijk dan eens op één van de sociale media, hier rechts vermeld, of stuur mij een mailtje voor meer informatie. 

Deze gloednieuwe website is nog deels onder constructie. 

Job 58.jpg
Job 5.jpg
Job 315 - optreden werklicht.jpg
Over mij
Job 309 - sketch.jpg

Over  Mij    (onder constructie)

Muziek
Job 232 - Irene en Co 2018.jpg

Mijn   Muziek    

In mijn vrije tijd ben ik musicus. Ik zing en speel daarbij piano. Dit doe ik deels thuis, met zelfgeschreven liedjes en covers voor mijn eigen lol, maar ook eenmaal per week voor hun lol (ook eigenlijk voor de mijne!) op een verzorgingstehuis voor dementerende mensen, met liedjes van vroeger. Daarnaast componeer ik jaarlijks muziek voor de theatervoorstellingen van Theatergroep Irene & Co in Rotterdam Zuid. Ik mag ook graag zingen in een aantal klassieke projectkoren; ik lig als hoge tenor dan goed in de markt, omdat de meeste tenoren in koren eigenlijk halve baritons zijn. Om mijn stem in goede conditie te houden, volg ik tweewekelijks privézangles, ik studeer dan voornamelijk werelds en religieus liedrepertoire, cantates, motetten (en passies) van componisten als Schubert, Mahler, J.S. Bach, R. Strauß, Elgar, Poulenc, Fauré, Dowland, Schumann, Griffes, Quilter, Ives, Ibert en Tjaikovski. Voor (Italiaanse) opera-aria's ben ik nog steeds niet te porren, hoezeer mijn docent ook zijn best doet om die aantrekkelijk te maken. Hieronder enkele luistervoorbeelden, voor meer zie mijn muziekkanalen die te vinden zijn in de rechter zijbalk van mijn website. 

01

Zanger-Pianist

Ik zing naast mijn eigen werk, dat heel anders is, vaak covers en ook Oudhollandse Liedjes voor o.m. enkele verzorgingstehuizen. 

02

Componist

Ik schrijf en componeer liedjes en instrumentale composities, waaronder dit soort melodieën voor (elektrische) piano.

03

Koorzanger (tenor)

Ik ben tenor in een aantal projectmatige koren, waaronder het Vocaal Ensemble Basiliek Schiedam.

Agenda
Job 310 - sketch.jpg

Agenda 

Door de coronacrisis die ons al bijna heel 2020 parten speelt zijn al mijn koorconcerten, de theatervoorstellingen van Irene en Co en het zingen in de verzorgingstehuizen voor onbepaalde tijd uitgesteld of geheel geannuleerd. Echter, er dienen zich dankzij corona nieuwe kansen aan als (solo)zanger in de PKN van de Grote of St. Janskerk te Schiedam. Met enige regelmaat mag ik deelnemen aan de zondagsdiensten als onderdeel van het steeds op basis van beschikbaarheid samen te stellen zangkwartet (SATB); vaak mag ik een sololied zingen tijdens het liturgisch onderdeel Dienst van Gaven en Gebeden. Dit blijkt een broodnodige, zeer wenselijke aanvulling op de dienst, nu er door de gemeente zelf niet mag worden gezongen (vanwege aangetoond groter besmettingsrisico door groepszang). Van huis uit ben ik Evangelisch-Luthers opgegroeid, dit geloof is net als de (Nederlands Hervormde) Grote Kerk van Schiedam opgegaan in de Protestantse Kerk in Nederland. De diensten van beide genootschappen lijken liturgisch veel op elkaar en wijken slechts in detail af. Ook zang-technisch zijn er grote overeenkomsten. Hierdoor is het voor mij geen enkel probleem om regelmatig in de PKN Schiedam mee te werken aan de diensten. De huiscantorij van deze kerk, Vocalis Sint Jan, staat onder leiding van de cantororganist van de kerk, Arjen Leistra. Ik ben officieel geen lid van deze cantorij, maar werk af en toe als projectzanger met hen mee. In een tijdelijke bezetting van ongeveer 11 zangers en onder begeleiding van Arjen op orgel en een drietal strijkers van Collegium Delft, zouden zij op zondag 15 november a.s. twee cantates van Dietrich Buxtehude (1637-1707) uitvoeren in de eredienst. Sopraan Anneke Bliek en ik(!!) zijn gevraagd de soli voor onze rekening te nemen. Daarbij een bijzonder detail is dat ik in de ene cantate de door mij goed te zingen altsolo zal doen en in de andere de bassolo, die voor dat doel op een paar kleine detailtjes verbouwd moest worden omdat hij anders wel wat te laag is voor mij. Andermaal door de strengere coronabeperkingen is besloten deze uitvoering een dag eerder op te nemen op video en dan tijdens de eredienst te vertonen op de schermen in de kerk. Hierdoor kunnen bij de dienst zelf een zangkwartet en 26 kerkgangers in levende lijve aanwezig zijn. De dienst zal professioneel live worden uitgezonden op YouTube, zodat de thuisblijvers ook kunnen meegenieten. Aanvang 10.00 uur. Andere diensten waarin ik te horen ben in een zangkwartet: Zondag 8 november a.s. ook om 10.00 uur en ook te zien op YouTube. Abonneer je op het YouTubekanaal van de PKN Grote Kerk zodat je geïnformeerd wordt over de start van de diensten. Je kunt de dienst van 8 november, de jaarlijkse Oogstdienst,  al aanklikken zag ik net en daarvoor specifiek een herinnering instellen; je krijgt dan bijvoorbeeld per e-mail een melding wanneer de uitzending start. Mocht je vergeten live in te schakelen, terugkijken is altijd mogelijk. 

​

Betreffende theatergroep Irene en Co: onze nieuwe voorstellingen stonden oorspronkelijk gepland voor begin december 2020 in Theater Zuidplein en Huis van de Wijk Irene, beiden in Rotterdam Zuid. Door corona heeft het repetitie- en schrijfproces een groot deel van het jaar stilgelegen én er zijn in het najaar weer nieuwe beperkende maatregelen afgekondigd, waardoor de groep zich genoodzaakt ziet de uitvoeringen door te schuiven naar 3 en 4 April 2021. Hoe en in welke vorm de voorstelling zal worden gespeeld gaan we de komende weken bepalen, maar dat we dan op één of andere manier gaan spelen is (vrijwel) zeker! Wel is al bekend dat we NIET in het dit jaar compleet nieuw gebouwde Theater Zuidplein zullen spelen. 

Contact

MEEST RECENTE UPDATE: 06 november 2020
Diverse updates aan alle pagina's

 

bottom of page